جادههای ۲۵۰۰ ساله در جنگلهای بارانی متراکم در آمریکای جنوبی کشف شد. باستانشناسان با استفاده از فناوری جدید لیزری سکونتگاهی باستانی در اعماق جنگلهای بارانی آمازون کشف کردهاند.
پژوهشگران فرانسوی این جادههای ۲۵۰۰ ساله را در محوطهای به مساحت ۳۷۰ کیلومترمربع در جنگلهای بارانی انبوه در آمریکای جنوبی کشف کردند. حفاریها نشان داد این شبکه پیچیده گذرگاهی از حدود ۵۰۰ سال پیش از میلاد تا زمانی بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ سال بعد از میلاد ساخته شده است.
استفن رستاین، نویسنده اصلی این مطالعه پژوهشی و باستانشناس و مدیر پژوهش مرکز پژوهش علمی فرانسه (سیانآراس) (CNRS)، به لایو ساینس گفت: «بارها این محوطه را کاوش کردم، اما [اسکنر لیزری] لیدار نمای دیگری از این زمین به من داد.»
«هنگام پیادهروی، درختان مانع میشوند و چیزی را که آنجا پنهان است خوب نمیتوان دید.» تصویرهای لیدار نشان داد که این محوطه حاوی بیش از ۶ هزار سکوی خشتی مستطیل، سازههای میدان، و تپههایی است که از طریق شبکهای گسترده از جادهها و پیادهروها مستقیم به یکدیگر وصل شدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این پژوهشگران گروهبندیهایی از نزدیک به ۱۵ سکونتگاه مجزا پیدا کردند که اندازه و تعداد سازههایشان متفاوت بود. رستاین افزود که در برخی از این سکونتگاهها تپههای بزرگی به طول ۱۵۰ متر و ارتفاع ۸ متر وجود داشت.
این کشف بعد از آن بود که باستانشناسان در یونان یک معبد ۲ هزار ساله پر از طلا و جواهرات پیدا کردند. معلوم شد این محوطه، که در جزیره یونانی ایویا از زیر خاک بیرون آمد، پر از طلا و نقره و کهربا است.
گروهی متشکل از ۵۰ پژوهشگر در سال ۲۰۲۳ این بنای ۱۶۰ کیلومتری را پیدا کردند که قدمت آن به قرن هفتم پیش از میلاد برمیگردد.
وزارت فرهنگ یونان گفت: «در کاوشهای این معبد باستانی هدایایی غنی به دست آمد: مرمر [دوران] قرنتیان، گلدانهای آتنی، زیورآلات آیینی تولید همین منطقه، و همچنین جواهراتی از مواد گرانبهایی مانند طلا و نقره و مرجان.»
تعدادی سازه نیز داخل این معبد کشف شد که نیایشگران احتمالا از آنها بهمنزله محراب استفاده میکردند.
© The Independent